Spring naar inhoud

Props bij fotografie

04/10/2009

Natuurlijk zijn de onderwerpen op zich vele malen belangrijker dan welke toevoegingen dan ook.
Tenminste dat is wat je zou kunnen zeggen maar we weten dat de achtergrond de props en de verdere aankleding zeker zo’n effect op de foto hebben als het onderwerp zelf.
Als voorbeeld hoorde ik vanmorgen iemand die product fotografie doet en daarin speciaal eten.
Zij koos voor een minimalistische aanpak. Laat zien waar het eten is gesitueerd om de setting aan te geven maar hou het daarbij. In een hotelkamer liet ze eten komen en maakte een foto daarvan. Om de sfeer van de mooie hotelkamer te pakken liet ze het nachtkastje zien en een klein beetje van de omgeving. Maar eerst had ze dat nachtkastje ontdaan van de bloemetjes en tierlantijntjes die alleen maar rommelig zouden zijn en afleiden van de foto.  Dat neemt dus niet weg dat het aanwezig zijn van en in beeld brengen van de sfeer en de omgeving de foto veranderde van een bordje et6en naar een geserveerde maaltijd in een gezellige kamer. Je kan dan een verhaal bij de foto bedenken en dat is wat een foto nodig heeft.
In deze zie je met product fotografie dat het belang wel duidelijk is maar met modellenfotografie is dat wat minder duidelijk op de voorgrond.
Op ZOOM heb ik vele voorbeelden gezien waarin props gebruikt worden in de modellen fotografie met goed succes. Vaak wordt de achtergrond ook gebruikt als prop.
Neem bijvoorbeeld een muur waar een model tegen leunt. Dan het model niet in het midden zetten en de muur vormt een groot deel van de foto.

Ik wil me meer toeleggen op modellenfotografie en ben daarin aan het denken wat voor props nu wel en niet zouden werken. Gordijnen zijn in deze wel een toevoeging verwacht ik. In deze wil ik een vraag aan jullie richten zodat we samen tot een leuke discussie kunnen komen.
Wat voor props gebruiken jullie en wat werkt en wat werkt niet in jullie mening?
Plaats een reactie.
Groetjes,
Jantheo

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: