Spring naar inhoud

Modellen fotoshoot 19 Juni de KunstLinie Almere

22/04/2010

Hallo Allemaal,

Zoals jullie misschien al van me gewend zijn heb ik een volgende photowalk Modellen fotoshoot in de planning.
Dit keer heb ik samen met de KunstLinie in Almere
(www.dekunstlinie.nl) het een en ander geregeld en zullen er ook fotografen van de cursussen en fotoclub van de Kunstlinie mee doen.
Wat is de bedoeling:
Zaterdag 19 juni gaan we vanaf 10:00 bezig met het fotograferen van modellen in de prachtige locatie van de Kunstlinie in Almere. Hetzelfde gebouw als het theater van Almere aan het Weerwater. Het grootste stuk van het gebouw zal ons ter beschikking staan. De sessie zal doorlopen tot 14:00. Voor het thema gaan we kijken naar “Reflecties” niet alleen werkelijke reflecties in het vele glas maar ook reflecties van het licht met reflectie schermen. Maar met een beetje creatieviteit kom je zelf ook op hele andere zaken die met reflectie te doen hebben. Bijvoorbeeld reflecties als in overdenkingen, reflecties van de geest….
Wees voorbereid en denk na hoe je dit thema kan weergeven met een model in een foto.
We hebben de beschikking over veel van de ruimtes en hebben reflectie materiaal maar neem ook eens je flitser mee en probeer daarmee eens wat te experimenteren in een normaliter goed verlichte ruimte.
Het doel is om met 20 fotografen en 20 modellen de dag te gaan doen maar ook kunnen er samen werkingen zijn 2 fotografen of modellen in een groepje.
Nog even iets extra’s de firma Benel (van de studio benodigdheden)  www.Benel.nl  krijgen we een leuke gift en we mogen een aantal reflectie schermen van ze lenen in stijl met het thema.

Voor de modellen die interesse hebben.
We hebben visagisten geregeld en mogelijk ook een body paint artiest die een gezichts, hals en schouders in een mooie paint creatie kan maken (Door de tijd zal dat maar op een of maximaal 2 modellen kunnen) Een paar modellen en visagisten zullen we vragen om iets eerder langs te komen om zo lekker op tijd met de fotografie te kunnen beginnen.
Voor de kleding en stijl waarin we foto’s gaan maken is het redelijk vrij. Als je rekening houdt met het thema reflecties is dat super.
Als dat lastig is zou ik zeggen zomers en redelijk kleurrijk. Het gebouw zelf is strak en dan springt kleur in het model er wel uit.
 
Om de kosten te kunnen dekken vragen we een bijdrage van €10,- van de Fotografen.
Om de kosten van de foto-CD’s en portokosten te kunnen dekken vragen we een bijdrage van €5,- van jullie als modellen. 
Ook al is er een bijdrage in de kosten is alles natuurlijk te doen om de fotoresultaten.
We proberen dan ook een tentoonstelling in de Kunst Linie te organiseren waar het werk van deze fotoshoot getoond zal worden.
Ieder model, visagiste en painter krijgt van zijn of haar werk een CD met daarop de beste foto’s van iedere fotograaf. Dat zijn per fotograaf minimaal 3 foto’s in hoge resolutie (dat kan ook meer zijn)
Je kan je opgeven voor deze dag via een mail aan mij. (Jantheo.photowalk@gmail.com ovv Modellenshoot 19 juni (Model of Fotograaf))
Ik zal zorgen dat jullie een mailtje krijgen met de verdere details die via de Kunst Linie geregeld zullen worden.

Om zoveel mogelijk gebruik te maken van de tijdstellen we de lunch uit tot na 14:00 dan kunnen we met een groepje (voor degene die dat willen) nog even napraten in een setting in de stad. (bijvoorbeeld het Beren restaurant tegenover de Kunst Linie)
 
Met weer een leuke uitdaging op de kalender hoop ik snel weer van jullie te horen en blijf lekker bezig met fotografie en alles wat daar omheen gebeurt.
Jantheo Dam
Photowalk Almere

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: