Spring naar inhoud

Vakantie foto’s!! Wat doe je ermee.

05/08/2010

En dan kom je terug van vakantie en heb je 10Gb aan foto’s…..
Maar nu wat ga je hier mee doen.

Je kan ze allemaal laten afdrukken en inplakken in een fotoalbum.
Lekker traditioneel en iets dat al vele jaren gebeurt. Helemaal niets op tegen dus en op deze manier heb je nog een paar avonden plezier van het uitzoeken en van de foto’s dan het knippen en plakken in een fotoboek. Echt wel iets om lekker mee bezig te zijn. Een “gewoon” fotoboek maar een fotoboek. Een leuk alternatief hiervoor is een scrapbook. Neem wat oud behang een mooie pint of stickers die je kan kopen voor bij de foto’s. Besteed aan iedere foto/bladzijde extra aandacht en het “gewone” fotoboek verdwijnt en een klein kunst werkje verschijnt. Als je daar al mee begint in de vakantie heb je al plezier onderweg en kan je je de opmerkingen en situaties nog goed herinneren. Ook kan je een klein verhaal bij de foto’s zetten en zo een complkeet reisverslag te maken.

Dan heb je het moderne alternatief hiervoor.
Het fotoboek dat je online gaat maken. Ook hier een paar avonden plezier van het uitzoeken en maken (digitaal) dan komt het boek en een full size fotoboek met foto’s op verschillende grotes. Het heeft wel iets al zijn de kosten wel iets hoger dan losse foto’s. Ook hier kan je tekst toevoegen en zijn er ook leuke extra’s te gebruiken. Soms moet je een foto eerst even creatief bewerken en dan ps plaatsen maar daar zijn de meesten wel toe in staat.

Dan heb je de creatieve presentatie makers.
Achter de computer met lightroom of powerpoint of welk ander programma. Dan alles op een rijtje zetten mooi muziekje erachter en klaar is kees. Of nee ook nog even de overgangen tussen de foto’s en nee het muziekje….. OK December komt en we hebben een filmpje waar je even naar kan zitten kijken. Als het tegenzit een Oom hek en tante Alie vakantie avond. 200 foto’s van de camping en het zwembad hier neefje Karel in het zwembad, hier naast het zwembad, op de duikplank……. Al niet zo populair meer deze avonden maar ze zijn er nog wel.

Een alternatief is er ook voor deze Laaaaannnnngggggeeeeee presentaties.
Animoto maakt van je foto’s een kort filmpje waarbij de overgangen op de muziek zijn afgestemt. De lengte is de maximale duur van een muziekstuk. Muziek is aanwezig op de site van Animoto.
Het is dus alleen een taak van het selecteren van de foto’s ze uploaden wat teksten er tussen plakken. Je kan ook kleine stukjes video toevoegen. De superfoto’s even markeren en het muziekje natuurlijk.Dan een klik en wachten op de Animoto software om zijn werk te doen.
Ik heb inmiddels vele filmpjes gemaakt en deze zijn anders dan de doorsnee foto presentatie filmpjes.
Natuurlijk is Animoto in staat om de resultaten te linken aan al die Social Media verbindingen zoals YouTube, Facebook, …… Etc. Etc. en je kan het resultaat ook downloaden op de harde schijf , jouw iPhone en nog veel meer opties.
Als je het een keer wilt proberen kan je gratis 30 seconde filmpjes maken. Als je een abonnement neemt (voor een jaar) Kost dat $30,- en als je de sleutel “vomkeyjl” gebruikt krijg je nog $5,- korting en steun je deze blog ook nog eens.
Kijk hier maar eens wat je allemaal kan doen met dit leuke alternatief voor een fotopresentatie.
Modellenfotoshoot, Modellenfotoshoot,
World Wide Photowalk Almere 2008
World Wide Photowalk Almere 2010
Bedrijfs foto’s (Urban exploration)

Druk de foto’s eens af en maak een mega compilatie in een grote fotolijst. Leuk om ieder jaar weer te veranderen na de volgende vakantie.
Neem een leuke situatie of plezierige herinnering en denk bij het maken van de foto er aan dat je ook een leuke achtergrond hebt (zonder voorgrond) knip de voorgrond uit en vouw de grote achtergrond en voila een fotodiorama helemaal zelf gemaakt. Leuk voor op je bureau als weer eens een avond door moet trekken. Glimlacht de volgende vakantie al naar je. Kijk maar op Photojojo voor de details.

Of knip twee dezelfde foto’s in horizontalke en vertikale stroken en vlecht ze daarna weer tot een. Dan in een lijstje en de foto is op deze manier weer net even anderd dan andere foto’s. Ook weer een Photojojo idee.

Gek misschien maar na afloop van de vakantie hebben we allemaal een rugzak, tas of zo die we de hele tijd hebben mee gezeuld. Maak daar eens een project van en kijk wat je in de vakantie hebt verzameld.
Ik moet zeggen dat Photojojo wel veel idieeën heeft voor dit bericht maar echt wel leuk als je eens verder kijkt en heel verrassende resultaten.

En voor de creatievelingen onder ons die graag met papier aan het spelen zijn om zo de meest wonderbaarlijke dingen te maken. Probeer eens een paar leuke vakantie foto’s op deze manier te verwerken en als je je verveelt kan je met dit stukje origamie nog even terugdenken aan die leuke momenten. Kijk maar even op FOLDPLAY hoe dat werkt.

Genoeg ideeën en als er nog eentje ontbreekt schrijf deze even in een reactie op dit berichtje.
Groetjes,
Jantheo

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: