Spring naar inhoud

Werken met een Team

19/09/2010

Als fotograaf werk je veel alleen. Leuk als je de natuur in gaat of productfotografie doet.
Bij straatfotografie wordt het al anders al werk je daar toch voornamelijk alleen. Dat model dat je ziet (ook al weet die nog niet dat hij/zij model is) doet meestal zijn/haar eigen ding en jij neemt dat moment om vast te leggen.

Een modellen fotoshoot is vaak iets meer.
Je begint natuurlijk al met een model en de fotograaf.
Het model doet alle make-up en styling terwijl de fotograaf vaak de lokatie, belichting en natuurlijk de fotografie doet.
Dat is al een team. Dingen die je afspreekt zijn belangrijk en vaak leg je die al vast. Dat doe je via een mail of met een modellen overeenkomst.

Maar stel je hebt een officiële shoot waar een klant bij komt kijken.
Het wordt dan pas echt een team. Je kan het natuurlijk allemaal zelf doen maar een fotograaf die de visagie, styling en hair doet…. nee die zijn er niet veel. Wel de creativiteit van de fotografie natuurlijk maar de rest vaak niet.
Een model, een visagiste, een hairstylist, een stylist en misschien zelfs een set ontwerper…
Dat is een heel team.

Van begin met maar een fotograaf en een model op straat tot een heel team er zit een groot verschil in hoe je te werk gaat. Ten eerste is er de opdracht of de visie die men vast wil leggen. De persoon die dat heeft vast gelegd is ook de regisseur van het geheel.
Daarbij is de eerste groooootttttteeeeee “maar” in een team. Zorg dat je als regiseur het idee dat jij hebt wordt uitgewerkt maar doe dat nooit ten koste van de creativiteit van anderen….
Een visagiste weet perfect wat je moet gebruiken om een mooi beeld te maken. Soort make-up of hoe te gebruiken bijvoorbeeld. Neem een Hairstyliste die weet precies hoe je met verschillende haarsoorten het beste resultaat kunt krijgen, De fotograaf het beste hoe je het meeste uit een compositie haalt. De stylist … etc.
Dus als de regisseur binnenkomt zet deze iedereen aan het werk en komt er een samenhangend plaatje uit….. Dacht het niet Als Regisseur moet je wel aangeven wat je denkt te bereiken en als je bijvoorbeeld een speciale kleur in gedachten hebt … dan moet dat duidelijk zijn… . Logisch toch…. maar niet altijd…
Neem de tijd met wat je wilt bereiken en hoe je daar het beste mee om wilt gaan.
Tijdens het proces op de shoot zelf , neem even een kijkje bij de visagie en of dat in jouw lijn licht.
Zorg dat je mensen de ruimte geeft binnen wat voor jouw essentieel is voor de shoot.

Werken met een team of alleen werken is een keuze die je maakt. Soms omdat het bij eenshoot hoort soms omdat je juist de vrijheid wilt.

In de fotoshoot van 2 Oktober (sorry mensen al helemaal vol met deelnemers) is het ook zo gesteld. We hebben een aantal thema’s om het hoofd thema JEANS. En iedereen die daar bij betrokken is en aangeeft wat zijn of haar interesse heeft. Op deze manier komen er teams die samen de ideeën gaan uitwerken. Omdat we met veel mensen zijn is de regisseur misschien niet zo duidelijk maar het team is des te belangrijker.

Groetjes en tot snel.
Jantheo

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: