Spring naar inhoud

Uitdagingen zoeken in de fotografie.

23/04/2014

In de fotografie hobby is het al net zo als met andere hobby’s. Als je leuke dingen hebt om naar uit te kijken en naar toe te werken is het veel plezieriger dan zonder deze uitdaging.
Zelf heb ik een erg druk jaar achter de rug met veel downs en een enkele ups maar dat heeft zijn effect op mijn fotografie hobby gehad.
Nu zoek ik dus weer super leuke uitdagingen en heb daar al een heleboel stappen in gezet.

Ik hoop dat ik jullie hier wat van mee kan geven.
Wat te doen als je uitdagingen zoekt…..
– Dat is heel makkelijk gezegd….. DOEN….
Veel moeilijker gedaan inderdaad maar als je je camera in de handen hebt dan ga je gewoon bezig. Dan DOE je dingen.
Neem jouw favoriete foto onderwerp en pak dat gewoon op. Maak een afspraak met een model, plan een paar uur wandelen in je favoriete natuur gebied of ga die stadswandeling maken met je camera in de hand.
– Zoek een uitdaging en kijk wat jij daar mee kan doen.
De beste foto’s komen niet alleen van de hand van bekende fotografen. Gebruik hun ervaring, visie en compositie om jouw versie te maken van wat jij mooi vindt.
Als voorbeeld kan je een Stadsgezicht van New York allemaal voor je halen door de vele foto’s en posters die over de hele wereld te vinden zijn. Maar is er niet een stads gezicht in jouw dorp of stad waar je zo’n NY poster probeert te benaderen met jouw visie.
Neem een foto uit een modeblad en probeer deze na te maken op jouw manier.
– Doe inspiratie op door met mensen te praten over wat jou trekt in fotografie.
Ik ben pas een avond bij het BEELDCAFE in Almere geweest en daar hebben we een paar uur over fotografie gesproken. Een leuke presentatie over HDR gekregen en gewoon even onze gezamenlijke activiteiten onder woorden gebracht.
Op deze manier ben je dan misschien geen foto’s aan het maken maar je bent wel inspiratie aan het opdoen en dat is waar je later weer je voordeel mee kan doen.

En dan heb je het internet. Pagina’s als deze maar ook nog de nodige andere waar je inspiratie kan opdoen. Niet allen door te kijken naar maar ook met projecten en uitleg over zaken.

De zaken die je allemaal “kan” doen geven je nog steeds niet een reden om er mee bezig te zijn. Alles bij elkaar is er maar een ding.
DOEN pak je camera en ga op pad. Ga die foto’s van het onweer maken, maak eens foto’s van de bevrijdings feesten of de vrijmarkt.

En om toch ook met een stukje inspiratie en een soort opdracht af te sluiten vraag ik of jullie een foto willen insturen met een thema. En wie weet is er zelfs een leuke attentie naar de leukste inzending.
Het thema is zwart wit, een heel breed thema dat kan variëren van een zwart wit foto tot het contrast tussen twee uitersten… Jij mag het zeggen wat het gaat worden.
Stuur je foto’s op maat PHOTOWALK.nl@gmail.com met een uitleg over hoe je tot deze foto bent gekomen wat je heeft geïnspireerd. Ik zorg dan dat jouw foto hier online komt en jouw verhaal gelezen kan worden.

Groetjes en laat die foto’s maar komen,
Jantheo

Model: Rebecca Visagie: Danitsja

Model: Rebecca
Visagie: Danitsja

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: