Spring naar inhoud

[Review] Falcon Eyes Jumbo Flitsparaplu UR-T86S Zilver/Wit 216 cm

26/04/2014

Onlangs heb ik voor een fotoshoot met het thema “Silhouetten” de Falcon Eyes Jumbo Flitsparaplu UR-T86S Zilver/Wit 216cm bij BENEL.nl gekocht. Iets dat ik dacht voornamelijk te gebruiken als prop/achtergrond. maar dat blijkt al heel anders.
Op deze shoot heb ik het inderdaad gebruikt als backlight met deze prachtige foto’s als resultaat.

Model: Bente Visagie: Kim

Model: Bente
Visagie: Kim

Dat is een van de voordelen van de grootte van deze paraplu. Door de 170cm cirkel die hij omvat kan je er een model voor zetten en heb je verder geen achtergrond nodig. Met een reportage flitser er in op een middelmatige setting en de achtergrond is klaar. Voorgrond hoefde bij deze setting niet uitgelicht te worden, dus snel klaar.

Een shoot later heb ik deze zelfde paraplu gebruikt in een vergelijkbare setting. Alleen dit keer was het weer als achtergrond maar alle personen moesten mooi uitgelicht worden. Daarvoor heb ik in dit geval 4 flitsers gebruikt met Cactus-4 remotes.
Het effect van deze paraplu is dat niet veel mensen zich zullen afvragen wat er gebeurt en wat de bedoeling is. En zoals de tekst in deze foto al aangeeft was dat ook precies de bedoeling. Ik wilde hier Robbert portretteren met wat hij in zijn hobby doet. En dat ondanks zijn handicap hij hier heel goed mee bezig is.

Mensen om tegen op te kijken.

Mensen om tegen op te kijken.

Daarna dacht ik dat ik alles wel gehad had met deze paraplu maar op een shoot waarbij ik twee kinderen mocht portretteren om hier een egaal en uniform licht te krijgen die even verdeeld was hoe de kinderen ook zouden staan of kijken. Om een grote lichtbron te maken heb ik deze mega umbrella gepakt en de SB700 er in geplaatst, de SB910 op de camera laten meewerken door hem naar achteren te richten en daar had ik een supergrote lichtbron die door met 2 reportage flitsers te werken was daar erg mooi licht dat prima uitwerkte. Omdat ik hier gelijk licht voor beide portretten nodig had vanwege de eindbewerking werkte dit nog eens extra handig.

Toby en Yara

Toby en Yara

Het enigste nadeel was dat tijdens deze laatste shoot hij wel erg groot tijdens het opzetten, instellen en finetunen was maar … tja dat was eigenlijk ook de bedoeling van een grote lichtbron…

Alles bij elkaar een prima aanschaf voor een mooie prijs. Een flitsparaplu die mooi licht reflecteert voor een grote lichtbron. Inzetbaar is als decor en als Backlight mooie effecten geeft.
Voor wie zoekt naar een paraplu als deze kijk even op BENBEL.nl (link naar de paraplu) En als je ze via mij wilt bestellen kan dat ook en kunnen we even kijken hoe we met de bezorgkosten om gaan.

Groetjes,
Jantheo

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: