Spring naar inhoud

Fine Art Printing

06/12/2014

Wauw mensen, wat kunnen printen verschillend zijn en een foto naar voren halen en wat zijn er vele soorten papier.
Papier met optische witmakers, coatings, wat is wit eigenlijk, wanneer is een papier gevoelig voor vingerafdrukken, glans of mat en wat is dan het mooiste voor jouw afdruk. Allemaal vragen die je kan hebben over papier en dan het printen…
Hmmm …. Naast alle technische zaken zoals kleur profielen en de soorten met inkt, zoals pigment inkten. Maar ook nog wat de beste manier is om jouw werk te laten zien met een lijst of juist zonder, hoe in een expositie te laten zien.
Daarom ben ik deze week voor mijn “Body Parts in Art” project eens wezen praten met Jan R Smit van Fine Art Printing Specialist. Hij heeft enorm de tijd voor me genomen en werkelijk alle details die ik nodig had uitgelegd. Echt vakwerk en een zeer kundige specialist. Kennis van papier soorten, Kennis van inkten, kleuren en ja zeker ook van het de fotosetting details zodat je met het finetunen van de settings in een foto (in Lightroom) er net even meer uit te halen. We hebben voor het project een super mooi papier gekozen dat tegen een stootje kan en erg mooi de zwart tinten en de kleuren rijk kan weergeven. Jan beschreef het zo “dit papier maakt de fotoafdruk nog meer toegankelijk voor de kijker” dat zou ik zeggen is een super mooie manier om dit papier te beschrijven. Hahnemühle Photo Pearl 310 is het dus ook geworden en hier vindt je een complete beschrijving van het papier en zijn kwaliteiten.
Ik ga zeker nog een aantal keer langs bij Jan en zal zeker mijn foto´s en die van klanten bij een specialist als hij laten afdrukken En ik kan je aanraden om je mooiste foto’s die je op papier wilt hebben zeker eens te kijken of een specialist als Jan de afdruk laten regelen.
En met mijn twee super mooie proefafdrukken voor mijn project kan ik verder…
Groetjes,
Jantheo

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: