Spring naar inhoud

Locatie voor je fotoshoot.

30/12/2014

Hallo Foto vrienden,
Het zoeken naar een locatie is altijd lastig.
Wat kan je doen om een leuke locatie voor een fotoshoot te vinden.
Natuurlijk moet je eerst een idee hebben van wat je wil bereiken met de foto shoot.
Als je dat hebt bedacht en je weet wat de setting is kan je kijken welke plek daar het beste in past.
Laat je vooral NIET afremmen met je creativiteit door de locatie. Bedenk wat je van plan bent en benader de locatie direct. Als je een contact persoon hebt is dat handig maar een algemeen adres is altijd te proberen.
Mijn ervaring is dat heel veel mensen willen meehelpen met een creatief idee.

Wat ideeën die je misschien niet op het eerste gezicht zou kiezen.
– Als je industriële achtergrond zoekt of iets met beton en strakke uitstraling kijk dan eens naar een parkeer garage. In Almere wil de afdeling van parkeervoorzieningen daar prima in helpen en mag je als je even checkt zo foto’s maken.

Garage Fashion shoot Samantha

Garage Fashion shoot Samantha


– Zoek je iets natuurlijks, kan je de bossen in gaan in en om de stad/dorp waar je woont maar kijk eens of je een kas-tuinbouwer kan vinden waar je i de kassen mag fotograferen. Dan kan je ook op een minder mooie dag en in een gecontroleerde omgeving shooten.
– Maar ook andere locaties waar je van denkt daar kan je nooit een shoot organiseren. Van oude kastelen tot moderne bouwvallen, van kunsten centra tot oude fabriekshallen.
Reflecties op een modellen fotoshoot.

Samantha en haar Reflectie

– En vergeet een hele belangrijke locatie niet, een die vaak heel makkelijk te gebruiken is en iets dat bij vele mensen in de omgeving kan vinden. De garage of een grote schuur. Met een groot achtergrond doek of juist een muur als achtergrond kan je al heel veel bereiken. Sfeer neerzetten kan je met accessoires. En daar heb je niet te maken met extra kosten dus is dat een goed alternatief. Als je met photoshop werkt kan je zelfs met een green-screen proberen te werken maar dat heeft wel een extra actie waar je goed in moet zijn om een levensecht resultaat te krijgen.
Je kan van alles bedenken waar je een shoot kan gaan doen.

Studio thuis

Studio Thuis

Mijn ervaring is dat als je jezelf goed presenteert en uitlegt wat je gaat doen is er vaak wel iets te bedenken.
Uiteraard gaat voor niets de zon alleen maar op en doe je er goed aan om wat terug te doen voor de locatie.
Daarbij kan je denken aan een beetje reclame voor de locatie, als je modellen vraagt of een visagiste zoekt kan je de naam van de locatie en de website info alvast meesturen. Maar ook met de resultaten kan je natuurlijk online een paar mooie referenties naar de locatie maken.
En je kan de locatie een aantal van de resultaten geven om te gebruiken. Stem dit wel af met model, visagie en styling want ook deze mensen werken mee aan de creatie en het model komt wel op de foto te staan die misschien op een website van een tuinder komt te staan.

En natuurlijk als dit je wat tegenhoudt kijk eens bij de fotodagen die georganiseerd worden door vele enthousiasten zoals ikzelf die een thema nemen en daaromheen een evenement organiseren waar je voor relatief weinig geld een super leuke dag hebt zonder alle organisatorische activiteiten.

Veel shoot plezier en het is voornamelijk een kwestie van doen, als je een idee hebt werk het uit en trek de stoute schoenen aan en ga die uitdaging aan.
Groetjes,
Jantheo

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: