Spring naar inhoud

Poseren van je model voor een portret shoot.

03/04/2015
tags: ,

Hallo fotovrienden,

Ik ben op dit moment hard bezig met de voorbereidingen voor mijn nieuwe project “Black and White Woman of the World” en zit dan te denken welke poses moet een model nu laten aannemen om het resultaat te bereiken dat ik zoek.
Een lastig geheel want als je met het model aan het shooten ben is het echt te laat om zaken te bedenken.
Maar wat dan…….
Daar is eenvoudig wat aan te doen natuurlijk. Het super mooie WWW heeft daar alle voorbeelden van de werled van om uit te kiezen.
Dus daar ben ik naast het maken van een Mood Board ook naar Poses aan het zoeken.

Met dank aan de vele beeld Artiesten, Modellen en anderen die deze foto's via Pinterest laten zien.

Met dank aan de vele beeld Artiesten, Modellen en anderen die deze foto’s via Pinterest laten zien.

Inmiddels heb ik met een Wrod document ruim 70 portretten verzameld en op een mooie egale achtergrond geplaatst, ook nog even een PDF van gemaakt voor later als ik nog eens een nieuwe afdruk wil maken, afgedrukt in zwart wit en mooi in geplastificeerd.
Tijdens de fotoshoot zal ik deze dan gaan gebruiken om de modellen aanwijzingen te gaan geven van probeer dit eens of probeer dat eens.
Dat is natuurlijk alleen nodig als een model graag wat meer aanwijzingen krijgt want er zijn uiteraard ook genoeg modellen die op de set van een fotoshoot gelijk los gaan en geen enkele aanwijzing nodig hebben om een mooie reeks foto’s neer te kunnen zetten.

Omdat ik portret fotografie wel een van de leukste vormen van fotografie vindt heb ik hier dus ook wat extra tijd in gestopt maar als je dat niet wilt of kunt doen dan is een Pinterest account ook prima. Daar kan je dan al je voorbeelden direct op de computer laten zien en op deze manier met je model samenwerken.

Ik heb natuurlijk deze foto’s niet zelf gemaakt maar zoals vele andere modellen en fotografen op het net gebruik ik de foto’s om naar te kijken, en daarmee mijn eigen foto’s te mogen maken die hopelijk weer anderen inspireren tot mooie dingen.
Trouwens ik ben nog steeds op zoek naar Aziatische, Donker getinte maar eigenlijk alle “Woman of the world” om mee te doen met mijn project “Black and White Woman of the World” Mail me even op PHOTOWALK.nl@gmail.com als je interesse hebt als model.

Groetjes,
Jantheo

Advertenties
One Comment leave one →
  1. Ronald permalink
    08/04/2015 17:51

    Dat is wel een heel slim idee. Wil zelf ook meer gaan doen op dit gebied, maar vind het lastig om poses te bedenken en aan te duiden. Waarom het op het moment zelf verzinnen wanneer je al een mooie verzameling hebt van poses die jij interessant vind.

    Goede reden om ook eens met pintrest aan de gang te gaan.

    Bedankt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: