Spring naar inhoud

Adobe Illustrator Draw

05/03/2016

Zoals ik eerder al een berichtje plaatste over de gehele Adobe lijn van mobile apps dacht ik laat ik er eens een paar nader bekijken en aan jullie laten zien.
Te beginnen met Adobe Draw.
Deze app concentreert zich op het gebruik van strakke lijnen en vloeiende vormen.
Je kan per blok van 5 een nieuw project aanmaken en door op een van de lege vlakken of juist een van de vlakken te tikken open je dat bewuste teken vel. Standaard opent deze in een gedeeltelijke view van het gehele tekenveld.
Ik zoem altijd even met de [Pinch] beweging naar het gehele veld om zo te kijken waar op het vel ik mijn tekening ga beginnen.
Aan de linker kant zitten de [Brushes] die je kan kiezen. om bovenaan te beginnen een tool dat je gebruikt om een variatie van dikkere lijnen neer te kunnen zetten.
De tweede [Brush] is een kwast die met een druk sensitieve stylus of [Apple Pencil] super mooi werkt.
Door op de [Brush]  zelf te klikken open je een sub menu aan de [Brush] zelf vast waarmee je kleur van de [Brush] [Opacity] (Doorzichtigheid) van de [Brush] kan bepalen. Je kan hier ook de kleur veranderen en dat is gemakkelijk met de kleur cirkel en de intensiteits slider te doen of als je met [Adobe Capture CC] zelf een kleuren pallet hebt samengesteld en die hebt gesaved kan je die ook gebruiken.

Door op de brush te klikken en vast te houden kan je de brush van stijl veranderen. De opties zijn [basic rond], [basic taper],[basic flat], [basic chisel] en [basic terminal].

  En deze zijn al in je tools weergegeven dus is dit handig als je de volgorde wilt aanpassen of wanneer Adobe nieuwe [Brushes] gaat toevoegen wat natuurlijk zomaar kan gebeuren met een volgende update….. (hint naar Adobe…:-)

Rechts bovenin vindt je de basic gereedschappen zoals share en settings. Settings geeft de mogelijkheid om een grid te plaatsen dat je kan helpen met perspectief en een grip van hulplijnen.

 Share geeft de mogelijkheden om je werk naar de grote broertjes te laten verhuizen als vector grapics maar ook als jpg kan delen op je eigen foto archief of via mail of andere app. De [Undo] pijl zit daar ook en als je die even ingedrukt houdt verschijnt er een [Redo] knop onder. De [Shapes] knop geeft je eenmenu waarin je vormen kan kiezen die je kan plaatsen, verdraaien en als hij staat waar hij moet staan kan je met de [Brush] de lijnen overnemen.

 Je kan ook een figuur opbouwen uit meerdere figuren die je gedeeltelijk intekent.

 Door op een van de [tripple circels] te klikken ga je naar het volgende figuur in de reeks die je gekozen hebt door. Echt handig als je een repeterend geheel maakt. Je kan ook zelf met behulp van [Adobe Capture CC] (een andere app) shapes binnen halen die je ergens met bijvoorbeeld je iPhone hebt gevonden en ingeladen. Dus als je zelf shapes hebt gevonden is het super om hier mee te werken je hoeft tenslotte niet alles zelf uit te vinden en de natuur brengt ook heel veel dat we zelf niet kunnen maken (dit ter inspiratie).

Ook kan je in het lagen menu meerdere lagen maken zodat je net als in de grote broers een compleet werkstuk maken en in deze in over elkaar laten vallen voor de beste resultaten.

En als laatste een een zeer eenvoudig maar effectief stukje gereedschap dat je het volledige scherm laat gebruiken.

Alles bij elkaar een echt mooi stuk gereedschap waar je mee kan werken onderweg, thuis op de bank, of waar je ook maar inspiratie op doet en je snel een resultaat kan boeken.

TIP: Ik ben in deze beschrijving nog een ding vergeten te zeggen een hulpje dat nergens in de tools staat maar wel in het programma zit. De [Vul] functie zit in het programma ingebakken. Als je een ingekaderd vak hebt en je wilt dat met de gekozen kleur vullen door op het vlak te drukken met vinger of stylus en even vast te houden.

Veel fun met deze app.

Jantheo

En dit is wat je met een beetje fantasie kan maken met dit programma.

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: