Spring naar inhoud

Adobe Photoshop Sketch

31/03/2016

Nog een review van een Adobe iPad app. Echt fantastisch handige programma’s als je van schetsen houdt en ook super voor de professional die de beledig door zijn schetsen vast wil leggen ook als je geen laptop op desktop computer bij de hand hebt. Ik gebruik het zelf het meeste om aan ideeën te werken die ik dan in mijn fotografie probeer te gebruiken.

De interface is zeer herkenbaar als je met een van de andere Adobe Apps op je iPad hebt gewerkt

.

Dat maakt het niet allen makkelijk om te leren maar de interface is zo dat de meeste functies intuïtief gevonden kunnen worden.

Zodra je je project gestart hebt kan je in dat project je eerste plaatje openen. Je krijgt standaard 5 beelden per project, maar dat kan je door op het symbool van het [tekenbordje] boven je project veranderen door het selecteren van het [+] symbol en een extra tekengelden te krijgen. Ook kan je de volgorde van display veranderen voor als je later je beelden wilt laten zien aan de wereld op de cloud.

Ten opzichte van Illustrator Draw heb je de beschikking over een groot assortiment van [brushes] wel 17 verschillende en je kan ook je eigen brushes toevoegen vanuit je [shapes] menu.

    

Verder de mogelijkheid om foto’s in te laden en op die manier een mooie achtergrond te hebben of om stukken uit je foto te gebruiken als basis voor je schets. De foto kan je [schalen] en de doorzichtigheid kan je instellen zodat het voor jou makkelijk is om mee te werken. De foto’s kan je van verschillende media halen zoals je iPad zelf maar ook van stock files of van de Market waar je ze kan kopen. Handig als je voor jouw project een specifieke feel of look zoekt. Uiteraard kan je ook gewoon zelf direct een foto maken met de camera van je iPad.

Een mooie app en als je beschikt over de iPad Pro en de Apple Pencil kan je werken met de mogelijkheden die de Apple Pencil kent zoals het werken met druk gevoeligheid van de Pencil en als je schaduwen wilt tekenen kan de Pencil onder een hoek houden, net als een gewoon potlood.

Hier een voorbeeld van een foto die ik heb gemaakt en op relatief eenvoudige manier heb omgezet naar een potlood tekening.
Alles wat je nodig hebt is een Adobe account en je kan gewoon met een gratis download van deze app aan de slag. Je hoeft dus geen Photoshop of Illustrator te hebben al kan je dan wel deze bestanden direct daar naartoe overzetten en dus wel gemakkelijk tussen apparaten schakelen.

Groetjes en veel creatief plezier met foto’s en tekeningen,
Jantheo

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: