Spring naar inhoud

Photowalks

Fotografie is een hobby die vele mensen bezighoud vanuit verschillende invalshoeken. Een ding hebben we echter allemaal gemeen dat we van elkaar kunnen leren en over een gezamenlijke passie kunnen spreken. Dat is dan ook de reden dat ik het leuk vindt om op lokale schaal evenementen te organiseren waar foto-siasten bij elkaar komen en gezellig met elkaar een hobby kunnen beoefenen zonder verdere verplichtingen.

Zwart Wit Avengers

Zwart Wit Avengers


Modellen fotoshoot “Zwart Wit Seventies” “The Avengers”
Zaterdag 17 Maart is de volgende fotoshoot weer. Dit keer is het thema “Zwart Wit Seventies” geworden in de stijl van “The Avengers” een futuristische detective in een retro seventies setting. In 1998 is daar nog een remake film van in de bioscopen geweest.
Het lijkt mij wel leuk om de retro stijl van fotografie en kleding met een moderne accommodatie als de Kunstlinie te combineren in een Zwart Wit stijl setting.
Zaterdag 17 Maart start de dag om 9:00 en zal doorgaan tot 15:00 en kosten voor de fotografen zijn €25. Lunch regel ik (broodjes en zo die we ter plekke maken)
Ook zal ik weer triggers en reflectors meenemen voor de fotografen te gebruiken.

De locatie zelf is voldoende achtergrond dus is het voor de fotografen om alleen de juiste belichting mee te nemen en kleinere accessoires. Hou hierbij dus wel rekening meer dat de ruimtes soms smal zijn en je het beste met reportage flitsers en (Kleinere) modifiers uit de voeten kan.

Als je zin hebt om mee te doen als Model, Fotograaf, Visagiste, Hairstyliste of Kleding styliste laat het even weten door een mailtje naar Jantheo.photowalk@gmail.com als je er even bij vermeld “Zwart Wit Seventies” shoot.

Om jullie wat ideeën te geven van de locatie en de mogelijkheden hieronder een paar foto’s van de shoot “Reflecties” die we hier een paar jaar geleden mochten schieten.

Met vriendelijke groet,
Jantheo Dam

Reflecties op een modellen fotoshoot.

Samantha en haar Reflectie
Modellen fotoshoot “Looking Cartoon”

Hallo Allemaal,

Na een korte rust periode ben ik hard aan de slag gegaan en heb ik weer en aantal modellen fotoshoots in de planning staan.

De eerste is op zaterdag 18 februari en het thema is “Looking Cartoons”.
Hierin is het idee om de vaak heel duidelijke belichting in cartoon tekeningen (en dan hebben we het over de life like cartoons niet de spongebob’s en zo) met een zelfde belichting neer te gaan zetten in een foto. Als je kijkt naar deze kunstwerken zie je al gauw hoe het licht valt en dat zijn dingen die je misschien net even gemakkelijker laten zien hoe je de flitsers moet positioneren. Als voorbeeld hier een paar tekeningen wat ik bedoel.

De dag zal van 10:00 tot 16:00 zijn en kosten voor de fotografen zijn €25.
Modellen, Visagistes en Styliste die mee willen doen komen op TFF waarbij het om de digitale bestanden gaat die ik per internet file transfer naar iedereen toe zal sturen.
Als jullie Cartoon plaatjes in het hoofd hebben die je zou willen gebruiken laat het me weten en dan gebruiken we die in het geheel.
De locatie is weer de Creative Campus in Almere Buiten en daarin probeer ik zelf een aantal plekken met een achtergrond en trigger setje neer te zetten.
Reflectie schermen zijn ook aanwezig.
Lunch en drinken zorg ik voor.

Modellen, Visagistes, Stylisten en Fotografen die mee willen doen kunnen zich aanmelden door een mailtje te sturen naar Jantheo.Photowalk@gmail.com. Vermeld in het onderwerp “Fotoshoot LOOKING CARTOONS” dan hou ik de aanmeldingen voor de verschillende fotoshoots gescheiden. Zet in de mail even jouw informatie en waar we iets meer van je kunnen zien op het www. Uiteraard ook even of je model, visagiste, styliste of fotograaf bent. Designers die hun kleding, sierraden of anders willen laten zien zijn ook van harte welkom.

De andere fotoshoots zal ik snel meer informatie over hebben. De planning is in maart en in mei dus een leuk vooruitzicht.
Groetjes,
Jantheo

De art heb ik op het www gevonden en behoort natuurlijk aan de maker en de originelen kan je op deviantart.com vinden.

20120120-192559.jpg

20120120-192636.jpg

20120120-192647.jpg

20120120-192711.jpg

20120120-192738.jpg

20120120-192750.jpg

20120120-192812.jpg

20120120-192909.jpg

20120120-195540.jpg

20120120-195606.jpg

Modellen Fotoshoot in de Kunstlinie 19-juni-2010 Hallo Allemaal,
Zoals jullie misschien al van me gewend zijn heb ik een volgende photowalk Modellen fotoshoot in de planning.
Dit keer heb ik samen met de KunstLinie in Almere
(www.dekunstlinie.nl) het een en ander geregeld en zullen er ook fotografen van de cursussen en fotoclub van de Kunstlinie mee doen.
Wat is de bedoeling:
Zaterdag 19 juni gaan we vanaf 10:00 bezig met het fotograferen van modellen in de prachtige locatie van de Kunstlinie in Almere. Hetzelfde gebouw als het theater van Almere aan het Weerwater. Het grootste stuk van het gebouw zal ons ter beschikking staan. De sessie zal doorlopen tot 14:00. Voor het thema gaan we kijken naar “Reflecties” niet alleen werkelijke reflecties in het vele glas maar ook reflecties van het licht met reflectie schermen. Maar met een beetje creatieviteit kom je zelf ook op hele andere zaken die met reflectie te doen hebben. Bijvoorbeeld reflecties als in overdenkingen, reflecties van de geest….
Wees voorbereid en denk na hoe je dit thema kan weergeven met een model in een foto.
We hebben de beschikking over veel van de ruimtes en hebben reflectie materiaal maar neem ook eens je flitser mee en probeer daarmee eens wat te experimenteren in een normaliter goed verlichte ruimte.
Het doel is om met 20 fotografen en 20 modellen de dag te gaan doen maar ook kunnen er samen werkingen zijn 2 fotografen of modellen in een groepje.
Nog even iets extra’s de firma Benel (van de studio benodigdheden) www.Benel.nl krijgen we een leuke gift en we mogen een aantal reflectie schermen van ze lenen in stijl met het thema.

Voor de modellen die interesse hebben.
We hebben visagisten geregeld en mogelijk ook een body paint artiest die een gezichts, hals en schouders in een mooie paint creatie kan maken (Door de tijd zal dat maar op een of maximaal 2 modellen kunnen) Een paar modellen en visagisten zullen we vragen om iets eerder langs te komen om zo lekker op tijd met de fotografie te kunnen beginnen.
Voor de kleding en stijl waarin we foto’s gaan maken is het redelijk vrij. Als je rekening houdt met het thema reflecties is dat super.
Als dat lastig is zou ik zeggen zomers en redelijk kleurrijk. Het gebouw zelf is strak en dan springt kleur in het model er wel uit.

Om de kosten te kunnen dekken vragen we een bijdrage van €10,- van de Fotografen.
Om de kosten van de foto-CD’s en portokosten te kunnen dekken vragen we een bijdrage van €5,- van jullie als modellen.
Ook al is er een bijdrage in de kosten is alles natuurlijk te doen om de fotoresultaten.
We proberen dan ook een tentoonstelling in de Kunst Linie te organiseren waar het werk van deze fotoshoot getoond zal worden.
Ieder model, visagiste en painter krijgt van zijn of haar werk een CD met daarop de beste foto’s van iedere fotograaf. Dat zijn per fotograaf minimaal 3 foto’s in hoge resolutie (dat kan ook meer zijn)
Je kan je opgeven voor deze dag via een mail aan mij. (Jantheo.photowalk@gmail.com ovv Modellenshoot 19 juni (Model of Fotograaf))
Ik zal zorgen dat jullie een mailtje krijgen met de verdere details die via de Kunst Linie geregeld zullen worden.

Om zoveel mogelijk gebruik te maken van de tijdstellen we de lunch uit tot na 14:00 dan kunnen we met een groepje (voor degene die dat willen) nog even napraten in een setting in de stad. (bijvoorbeeld het Beren restaurant tegenover de Kunst Linie)

Met weer een leuke uitdaging op de kalender hoop ik snel weer van jullie te horen en blijf lekker bezig met fotografie en alles wat daar omheen gebeurt.
Jantheo Dam
Photowalk Almere

Straat fotografie op de Doe en Kijkdag van Staatsbosbeheer (Almere 5 April 2010)
Hallo allemaal,
Straat fotografie is iets waar de meeste mensen toch wat terughoudend tegenoverstaan. Dat is dan ook de reden om in een meer ontspannen sfeer eens met straatfotografie bezig te gaan. Wat beter om dan ook een photowalk met juist dit onderwerp te nemen.
Dat doen we dan ook op een dag waar vele mensen leuk met allerlij activiteiten bezig zijn op de “Doe & Kijk dag” van Staatsbosbeheer.
We gaan ons op deze 2de paasdag (5 April) op het terrein van Stadslandgoed de Kemphaan in Almere dus een hele dag bezig houden met fotografie van de mensen en activiteiten. Doordat de mensen op deze dag, een dag vol plezier in gaan en ten tweede we als deelnemers van de Doe & Kijkdag herkenbaar zijn wordt het dus gemakkelijker om mensen te fotograferen. Ook zullen we in groepjes van een aantal fotografen samen op pad gaan en regelmatig bij elkaar komen om even te bespreken wat we meemaken is dit een uitstekende mogelijkheid om te leren.
De dag en dus het fotograferen zal beginnen rond 10:00 (om te kunnen parkeren moet je voor 9:30 wel aanwezig zijn) en daarvoor verzamelen we tussen 9:30 en 10:00 op het terrein van het Stadslandgoed de Kemphaan in Almere.
Als je zin hebt om mee te gaan stuur me dan even een berichtje (Mail me) dan krijg je meer informatie over de details.

Jantheo Dam

“Zintuigenpad” Stadslandgoed de Kemphaan (Almere 21-Februari 2010)
Een leuke photowalk om toch lekker bezig te zijn in het schijnbare mindere fotoweer.
Deze photowalk zal er een zijn door het natuurgebied van stadslandgoed de Kemphaan en zal de zintuigen prikkelen.
Een van de routes die door het mooie bos loopt heet namelijk het “zintuigenpad”.
Niet alleen leuk voor de zintuigen maar ook het visuele wat we met de fotocamera kunnen vastleggen. De natuur is vaak heel interessant als je er in detail naar kijkt. Iedereen is welkom van beginner tot gevorderde en met zijn allen kunnen we van elkaar leren.
We gaan dit op Zondag middag 21-Februari van 13:30 tot een uur of 16:00 doen en sluiten af met een lekker drankje in het restaurant van de Kemphaan (eigen rekening).
Geef je op voor deelname met een mailtje naar jantheo.photowalk@gmail.com.
Groetjes,
Jantheo

Kerst Winter sfeer Photowalk (12 December 2009)
Deze photowalk zal zich concentreren op een stadswandeling door Almere. De essentie zal dan door de feeërieke sfeer leuke verlichting, mooie vroeg donkere avonden met kaarslicht en …Lange belichtingstijden, Statieven. Ook ben ik druk bezig om deze photowalk een extra zetje te geven zodat we niet alleen een leuke photowalk maar ook een fototechnische ervaring zullen hebben.
De tijd moet nog besloten worden maar mijn planning is om 15:00 beginnen en dan doorlopen tot rond 18:00 omdat we zo lekker de schemerig en donkere tijden hebben waarin we de lichtjes goed kunnen zien.
Een leuke update voor deze Kerst- wintersfeer Photowalk door Almere stad. Voor wie zich al hebben opgegeven voor deze photowalk maar misschien ook voor de mensen die nog niet hebben ingeschreven.
http://www.tokina.eu en www.apollo.nl sponsoren ons in deze photowalk.
Nadat we ons verzameld hebben in de Korte promenade tegenover Apollo zullen we in de winkel van Apollo een demonstratie krijgen.
Een aantal modellen van de SLIK statieven (van TSE) zal gedemonstreerd worden en mogen we ook een aantal daarvan uit proberen tijden de photowalk.
Voor wie deze statieven goed bevalt kan je het statief dat we hebben mogen gebruiken voor een mooie (lage) prijs kopen. (het gaat om een aantal lichte aluminium statieven, een been statievenen en een borst statief) Dus dat kan niet beter.
Ook mogen we een aantal carbon statieven proberen tijdens de photowalk al zal daar helaas niet een lagere prijs aan hangen.
We kunnen tijdens de photwalk eventueel wisselen tussen eigen en demo statieven zodat we een goed gevoel kunnen krijgen voor deze statieven. (neem dus zeker je eigen statief mee als je die hebt)
Ik hoop dat we hiermee een nog leukere photowalk hebben dan we al gepland hadden.
12-12-2009
Deze photowalk was erg leuk weer en we hadden een gezellige groep bij elkaar. Het werd wel erg koud dus na een bezoek aan de hal van het ziekenhuis waar we de kerstversiering mochten fotograferen zijn we warm weer lekker naar huis gegaan. De fotos zal ik later nog aan een aparte fotopagina toevoegen. Een van deze foto’s zal zich ook de winnaar mogen noemen van een SLIK Easypod jr. 1 poot statief mogen noemen (Met dank aan TSE en Apollo)

Modellen photowalk (25-10-2009)

Een alternatief voor de inmitiele planning gezocht en dat is gelukt in Amsterdam. Daar kunnen helaas veel minder fotografen mee en op dit moment hebben we genoeg fotografen.
Als je wel interesse hebt laat het dan alsjeblieft weten dan ga ik een vervolg voor deze modellenshoot organiseren. Er zijn verschillende studio’s hier in Almere en daar kunnen we misschien met kleinere groepen leuk werken met modelen fotografie.

De modellen fotoshoot zal plaatsvinden op 25-10-2009 in het Amsterdam Thema is Glamour met oude allure.
Modellen zullen ons dan helpen om bezig te zijn met portret en modellen fotografie. Visagie zal door Alie en Wendy Beauty opleidingen voor visagie. http://www.alie-wendy.nl/ voor ons gedaan worden. Studio verlichting kunnen we lenen van www.Apollo.nl.
De modellen die komen zijn freelance modellen of enthausiaste die willen helpen en verwachten minimaal één hoge resolutie foto per fotograaf die ze fotografeert voor hun eigen portfolio wat ook voor de visagisten geldt.
Alles bij elkaar een prima gelegenheid om eens met andere foto-enthausiasten samen te kunnen werken en leren op het onderdeel portret/modellen fotografie.
Zodra je je op hebt gegeven zal ik je details sturen over hoe te betalen en een overeenkomst Model/fotograaf/visagie. Want de modellen en de visagie zullen ons werk willen hebben voor hun eigen portfolio’s. Om misbruik en commercieel gebruik zonder overeenstemming tussen de partijen te voorkomen deze overeenkomst als bevestiging daarvan.
De middag zelf zal bestaan uit een kleine openening wat de visagie de tijd geeft om de modellen mooi te maken.
We zetten dan ook de apparatuur op en daarna gaan we flink foto’s maken en van elkaar leren.
Om met alle aspecten te werken zullen we ook roteren zodat we alle belichtingsvormen kunnen proberen.
Om 16:00 is de bedoeling dat we klaar zijn en dat we opgeruimd hebben met zijn allen is daar maar een klein beetje werk voor nodig.

URBEX photowalk (26-08-2009)
Op zeer korte termijn mochten we op het voormalige BDF terrein lekker rondlopen in de nog veel verlaten gebouwen en magazijnen. MAC3PARK die deze site nu exploiteert heeft al een aantal ruimtes verhuurt en daar mochten we in twee ruimtes ook nog even binnen kijken.
Kijk maar op mijn berichtgeving verderop op deze site voor foto’s en commentaar.

Prijsuitreiking 22-08-2009

Prijsuitreiking 22-08-2009

World Wide Photowalk (18-07-2009)
Inmiddels heb ik in Almere voor het tweede jaar een Photowalk georganiseerd, waarvan de laatste op 18 juli als onderdeel van de World Wide Photowalk van de auteur Scott Kelby. We hebben die dag door het stadshart van Almere gelopen en veel van elkaar geleerd.
Deze photowalk heeft me het idee gegeven om meer te organiseren en zie hier de basis waar vanuit ik verder wil.

Dan zitten we al in het jaar 2010 want met de feestdagen en het fotogenieke vuurwerk zullen we zeker de fotocamera’s volop gebruiken. In 2010 heb ik al genoeg ideeën om een paar te noemen.
– Natuur Photowalk
– Een Photowalk die in het teken staat van SNELHEID.
– Ik hoop weer de World Wide Photowalk
– en nog veel meer.

Groetjes en hopelijk tot de volgende Photowalk in Almere.
Jantheo

11 reacties leave one →
 1. jantheo permalink
  14/08/2009 22:49

  De eerstvolgende Photowalk die op het programma staat is er een die zich met de kerstversieringen zal gaan bezig houden. Hopelijk nog vroeg genoeg om er een paar leuke Almeerse kerstkaarten mee te maken.
  De beste datum moet nog gevonden worden maar de verwachting is na half november. En wie weet kunnen we nog in een sfeervolle winkel afspreken om de kerst details ook in de warmte vast te leggen.
  Jullie ideeen zijn natuurlijk van harte welkom.
  Jantheo

  • Jacqueline permalink
   03/09/2009 15:17

   Vind het initiatief van de photowalks erg leuk. Woon zelf ook in almere dus hoop zeker in de toekomst mee te kunnen doen. Zal je site in de gaten houden.

   • 03/09/2009 23:23

    Hoi Jacqueline,

    Leuk dat je even reageert.
    Ik heb de nodige ideeën voor photowalks die nog dit jaar gaan gebeuren als ik alles kan regelen.
    Een daarvan is de modellen shoot waar in mijn berichten informatie staat en snel zal komen.
    De ander zal een photowalk door de stad zijn om de kerst sfeer vast proberen te leggen. Daar zullen zeker de nodige mensen aan mee willen doen en ik heb er zelf ook veel zin in. Ik denk dat hier ongeveer 25 mensen bij mee zullen gaan als max want meer in een photowalk waar het al donkerder gaat worden ben je de groep al snel kwijt.
    Voor volgend jaar weet ik het nog niet precies maar er zijn nog genoeg leuke photowalks te bedenken en ben ik zeker van plan door te gaan met dit idee.

    Voor jouw informatie kan het soms heel snel gaan want de laatste photowalk naar het voormalige BDF pand in Almere buiten was binnen een dag vol. En deze was ook binnen een week geregeld van idee tot werkelijke photowalk. Toegegeven dat daar maar 4 plaatsen waren maar toch.

    Groetjes en wellicht tot een photowalk in de nabije toekomst.
    Jantheo

 2. 16/08/2009 13:07

  Misschien is er ook wel een kerstmarkt? Vraagje nog; organiseer je de wandelingen alleen in Almere Centrum? Of ook in andere delen. Zoals bijvoorbeeld Almere Haven? Daar hebben ze prachtige kunstwinkels. Ik ben er al een poos niet geweest dus ik hoop dat ze er nog zijn.
  Groet
  Jeannette

  • 16/08/2009 17:30

   Hoi Jeanette,

   Leuk om van je te horen.
   Ik heb nog niets gepland in waar of hoe. Wel denk ik dat er meer variatie in versiering in het stadshart is. Ik wil proberen een winkel met grotere ruimte en dat lekkere knusse gevoel te vragen of we binnen wat kunnen fotograferen maar dat is nog niet uitgezocht.
   Als je in Almere Haven een idee hebt wat dat kan invullen mail me maar even.

   Bedankt voor je input en hopelijk tot ziens bij een photowalk.

 3. 20/08/2009 22:41

  Wat gaan we doen met photowalks,
  – Het eerste begin is gezet en we hopen binnenkort een URBEX naar het voormalige BDF pand te gaan doen. Helaas is deze Photowalk al vol.
  – Later dit jaar gaan we een Photowalk doen om de kerstsfeer vast te leggen. (waar weet ik nog niet misschien Almere haven als ik wat meer info krijg)
  – Vervolgens is het nog niet echt duidelijk.

  Mijn volgende Poll zal op deze pagina staan en gaan over wat willen jullie graag fotograferen.
  Als je in de tussentijd ideeën hebt laat het me weten. Voor volgend jaar wil ik wel een hele planning maken (met de mogelijk om tussentijds leuke, spontane dingen te doen)
  Jantheo

 4. 04/09/2009 20:12

  Modellenshoot? waar en wanneer?

 5. 04/09/2009 22:04

  Hoi Jeanette,

  Ben ik nog druk mee bezig. Ik heb nog geen datum geprikt en eerlijkheidshalve heb ik ook nog een aantal andere dingen nog niet ik hoop hierin op ideeën van jullie allemaal.
  Ik ben mog op zoek naar:
  – Een leuk thema.
  – Een origineel idee voor de locatie.
  – Visagiste(n)
  – Modellen
  – Hulp bij de apperatuur
  – En natuurlijk jullie de fotografen

  Ik ben bezig aan een nieuw bericht met wat meer over alternatieven voor studio materiaal met de modellen Photowalk (shoot) in gedachten.
  Dus kijk nog even terug en ik zal zodra ik iets weet voor de modellen photowalk over plaats en datum staat er op deze site zeker een aankondeging. In de gaten houden dus want dit soort dingen kan snel gaan.

  Groetjes,
  Jantheo

 6. 08/09/2009 19:06

  Hoi Allemaal,

  Modellenshoot dat is wel wat werk om voor elkaar te krijgen maar ik heb wat leuke ijzers in het vuur zitten.
  Een aantal modellen, moeglijkheden met visagie en een ruimte heb ik ideeën voor uitgezet maar zolang we daar nog geen bevesteging voor hebben blijf ik de zaken open houden en zoeken.
  Dat wil niet zeggen dat ik niet wat extra hulp kan gebruiken.
  Zoals gezegd zijn we dus nog steeds op zoek naar modellen, visagisten en ideeën voor een leuke ruimte en jullie als fotografen het liefste met wat apparatuur.

  Blijf kijken en ik hoop snel van jullie te horen met een te gek idee.
  Groetjes,
  Jantheo

Trackbacks

 1. Photowalk Modellenshoot « Jantheo Photowalk Almere
 2. Think Tank Photobags « Jantheo Photowalk Almere

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: